Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το χαμόγελο στην ζωή μας


Μια ιδέα του Party Time Live. με αφορμή το πρώτο βίντεο του άρθρου με τίτλο "Χαμογέλα μου ". Διαβάστε τις απόψεις των παρακάτω φίλων μας.


Γράφει η Σταυρούλα... : Χαμόγελο... μια έκφραση θετικών συναισθημάτων, μια γέφυρα στην επικοινωνία. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα όπλα της γλώσσας του σώματος και καθρεφτίζει την ψυχή.

Ένα χαμόγελο μπορεί να γίνει αφορμή για να κάνει χαρούμενο έναν άλλο άνθρωπο, συμβάλλοντας έτσι στην αισιοδοξία και την ενεργητικότητα του. Επίσης διασφαλίζει συνθήκες για ευτυχισμένες και επιτυχημένες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αφού σαν όπλο της γλώσσας του σώματος βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και είναι σημάδι αποδοχής, και ένδειξη συμπάθειας. Όταν κάποιος βλέπει κάποιον να χαμογελάει αυτόματα κάθε αρνητική σκέψη διαλύεται και ταυτόχρονα δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για άνθρωπο με καλές προθέσεις και κατ' επέκταση καλή ψυχή...



Συμβάλει επίσης και στην ποιότητα και ποσότητα της ζωής αφού χαρίζει ευχάριστες στιγμές και κάνει τη ζωή με όλα της τα προβλήματα πιο ανάλαφρη, πιο υποφερτή δίνοντας έτσι μεγαλύτερες πιθανότητες και για μακροζωία.

Το χαμόγελο λοιπόν προσφέροντας τόσα πολλά θα πρέπει να αποτελεί ζητούμενο και να επιδιώκεται έτσι ώστε να δώσει τις θετικές του επιδράσεις και να βοηθήσει σε κάθε βίωμα και εμπειρία της ζωής μας.

Γράφει η Δώρα ... : Στις μέρες μας οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλήματα, είναι σκεπτικοί και κακόκεφοι..... Αναλογιστείτε όμως πόσοι άπαυτους αν έκαναν μια μικρή προσπάθεια να χαμογελάσουν για 4 δευτερόλεπτα πως θ' άλλαζε  αισθητά  η ψυχολογία τους!

Tο χαμόγελο πρέπει να είναι τρόπος ζωής και όχι πολυτέλεια, άσχετα αν αυτό το σκεπτικό επικρατεί πλέον. Σύμφωνα με επιστήμονες το χαμόγελο βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και χαρίζει απλόχερα χρόνια ζωής... Επίσης ο άνθρωπος που χαμογελάει έντονα, και με την ψυχή του, όπως λέμε επηρεάζει σίγουρα και τους γύρω του... άλλωστε το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε σε παρέα που να μην ακούσαμε η να μην καταλάβαμε το αστείο και όμως ασυνείδητα αρχίζουμε και χαμογελάμε επειδή βλέπουμε τον φίλο μας!

Είναι το πιο ωραίο και το πιο ευχάριστο πράγμα, να μπορείς να χαμογελάς και να το περνάς και στους γύρω σου! Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι έχουν γραφτεί εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως τραγούδια σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις γλώσσες για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ... πόσο σημαντικός παράγοντας για μια πιο ευχάριστη ζωή είναι. Όχι μόνο στους έλληνες αλλά σε όλους τους λαούς! Γι αυτό έχουμε ανάγκη από γέλιο και χαρά, ότι κι αν ζούμε ότι κι αν θα ζήσουμε όπου κι αν βρισκόμαστε σε όποια κατάσταση κι αν είμαστε... Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι... ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!

 
Γράφει ο Ηλίας ... & Γράφει ο Γιάννης...          

            Ανοίγεις σιγά σιγά τα μάτια και κοιτάζεις το γνώριμο δωμάτιο σου. Χασμουριέσαι, τεντώνεις τα χέρια και κοιτάζεις την μέρα από το μισάνοιχτο παράθυρο.

Διώχνεις τις κουβέρτες από πάνω σου και πηγαίνεις παραπατώντας, για ν' ακούσεις με λαχτάρα...

Καλημέρα! Κάθισε ο καφές είναι στο τραπέζι.

Καλημέρα... Μια όμορφη λέξη από κάποιον δικόν σου. Και συνοδεύεται από ένα μεγάλο χαμόγελο, που μέσα του έχει την δύναμη για να συνεχίσεις.

Ο καφές είναι ζεστός, το άρωμα του δυνατό και η γεύση του γλυκιά, αναζωογονητική.

Η πόρτα κλείνει πίσω σου και ξεκινάς μια καινούργια ημέρα. Η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο σου και αναβλύζει δύναμη και ζωντάνια το κάθε σου βήμα.

             Ο χώρος της δουλειάς σου, άλλοτε είναι εύχαρος και άλλοτε μονότονος και βαρετός. Όταν ανοίγεις την πόρτα και αντικρίζεις τον χώρο που θα περάσεις αρκετές ώρες την μέρα, δεν σκέφτεσαι την δουλειά σου. Αλλά τους πρώτους ανθρώπους που θα συναντήσεις. (Είναι ένα μεγάλο μυστικό... που το ξέρουν όλοι!).

Καλημέρα, Τι έγινε; Καλά είσαι; Γιατί άργησες; Είσαι βλάκας; Γιατί το ξέχασες; κ.τ.λ.

            Πρόσωπα... και πάνω τους χαραγμένα προβλήματα, έγνοιες, το πρωινό τους ξύπνημα..., το χαμόγελο τους. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές θέσεις εργασίας, άλλοι φτωχοί, άλλοι πλούσιοι, όλοι όμως ίσοι, στο δικαίωμα της χαράς.

Και τότε, πριν απαντήσεις..., χαμογελάς και σιγά σιγά απλώνεται ήρεμα στον χώρο η φωνή σου... Καλημέρα.

Μπορεί κάποιοι να μην σε αγαπήσουν  ή να σε μισήσουν πιο πολύ. Σίγουρα όμως, θα τους κάνεις περισσότερο χαρούμενους.

Ο χώρος που θα μείνεις για οχτώ ώρες μπορεί να είναι το σχολείο, το γραφείο, το χωράφι, η οικοδομή κτλ.

Υπάρχουν διάφορες κοινωνικές συνεστιάσεις που χρειάζονται ευφορία, χαρούμενα συναισθήματα, κι' εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να επιτευχθούν, αρκεί να σμίξουν τα χείλια και αυτή η λεπτή γραμμή που θα σχηματιστεί, θα φωτίσει το πρόσωπο σου και θα δώσει την λαχτάρα που έχεις για την ζωή και στους υπολοίπους.

            Ο ήλιος έχει ανέβει πιο ψηλά και το μεσημέρι είναι αυτό, που σου δίνει την ευχαρίστηση ότι η κούραση που νιώθεις, σε λίγο θα τελειώσει...

Στέκεσαι μπροστά από την πόρτα του σπιτιού σου. Ανοίγεις... Σαν αγάπη το μεσημέρι, έχει μαγειρευτές μυρωδιές, στρωμένο τραπέζι, ζεστό χώρο, κι' ένα όμορφο χαμόγελο, που το συνοδεύει η φράση: Πλύνε τα χέρια σου, είναι έτοιμο το φαγητό.

Καλησπέρα, χαίρεται, δεν έχει σημασία, αν υπάρχει η καλή διάθεση από το πρωί. Σειρά έχει το βραδάκι που είναι βροχερό. Κοιτάζεις απ' το παράθυρο τον μελαγχολικό καιρό, αλλά ένα τηλεφώνημα από φίλους, παίρνει το βλέμμα σου από της τρεχούμενες σταγόνες.

Όλοι μαζί στο στέκι; Ναι, που αλλού; Τι ρωτάει μωρέ;

Συζήτηση, ένταση, γέλια, χαρές, κουτσομπολιά, και στο τέλος μια καληνύχτα, από ένα σίγουρο φιλικό χαμόγελο.

            Στο σπίτι είναι ήρεμα. Καληνυχτίζεις τους δικούς σου και με συντροφιά τους ήχους της νύχτας, ξαπλώνεις στην ζεστασιά του κρεβατιού σου. Σαν μαύρο πέπλο απλώνεται ο βραδινός ουρανός και πριν σε αποκοιμίσει με το ήρεμο χάδι του, αφήνεσαι στις αναμνήσεις που έζησες. Όμως το τραγούδι της νύχτας είναι γλυκό στ' αυτιά σου, τα μάτια σου κλείνουν και κοιμάσαι στην αγκαλιά τους, μ' ένα ήρεμο χαμόγελο.

  • Το χαμόγελο δεν έχει λόγια, δεν προφέρεται κάποιες συγκεκριμένες ώρες, δεν έχει όρια. Είναι έμφυτο και βγαίνει μέσα από τον καθένα μας σαν σημάδι χαράς, σιγουριάς, αγάπης, φροντίδας και όμορφων συναισθημάτων.


Σας παρουσιάζουμε τους συντελεστές του άρθρου:

Κλείνουμε αυτή την προσπάθεια λεγοντάς σας:
  •  - Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε? - Τίτλος βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου.
  •  - Ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται , χωρίς να φτωχαίνει εκείνος που το δίνει.
  •  Επιμέλεια κειμένου - Γράφει το άρθρο η ραδιοφωνική εκπομπή Party Time Live.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NA XAMOGELATE GIATI EINAI METADWTIKOOOOOOOOOOOOOOOOOOO